Найсмачніші ПАЛЮШКИ підірвали інтернет. Готуємо разом!!!
Найсмачніші палюшки підірвали інтернет. Приготуємо цю страву разом! Нещодавно на кулінарно-ресторанному фестивалі у Львові познайомився із ентузіасткою національної кухні Юлією Кулич з Радехова. Симпатична чорнява галичанка веде в інтернеті блог «Наша куховарня», а на Радехівській телестудії однойменну кулінарну програму.
У нас із нею вже намічено у планах зняти спільне відео про цікавинки галицької кухні. А поки що один із улюблених рецептів «Нашої куховарні» – палюшки. Цю смакоту готували ще наші прабабусі. На Львівщині ми знаємо їх як палюшки, на Івано-Франківщині – клюски, ще їх називають лінивими варениками або пальчиками.
Головним інгредієнтом є товчена варена картопля. Радехівчани під назвою “ліниві вареники” бачать пальчики з начинкою, частіше це домашній сир. Палюшки ж готують без начинки, приправляють шкварками та смаженою цибулькою. Бабуся пані Юлі посипала зверху ще й домашнім сиром – дууже смачно, обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
Картопля варена – 1 кг
Яйця – 2 шт
Борошно – 1-2 склянки
Крохмаль – 1-2 ст. ложки
Сіль – до смаку
Сало – для шкварок