середу, 29 квітня 2020 р.

Вона змішала натертий картопля з сиром і часником і відправила в духовку. Так просто, але шалено смачно!






Якщо ви не раз робили апетитні деруни за рецептом бабусі, а також любите готувати зрази під соусом, то вам неодмінно сподобається рецепт наступного смачного і ситного страви. Цією картопляної запіканки можна нагодувати всю сім'ю. Її можна подати як гарнір або основне блюдо. Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на 4 порції.


Рецепт: 

Складові:
 6 середніх картоплин; 
100 г сиру; 
2 яйця; 
2 зубчики часнику; 
3-4 столові ложки майонезу;
1 столова ложка сушеної зелені; сіль перець. 

Сир натираємо на дрібній тертці. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. 50 г сиру з'єднуємо з яйцем і сушеним кропом - це суміш для верхнього шару запіканки (для рум'яної скоринки).
Друге яйце і 50 г сиру змішуємо з часником і майонезом. Це основа для самої запіканки. Картопля натираємо на крупній тертці і змішуємо з заготівлею. Солимо і перчимо. У форму для запікання рівномірним шаром викладаємо запіканку. Зверху додаємо приготовлену суміш з сиру, кропу і яйця. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці (180 градусів) 40 хвилин. Коли утворюється рум'яна кірочка, вимикаємо. Можна дати настоятися страві. Зверху можна посипати дрібно нарубаної свіжою зеленню. Подати зі сметаною, кетчупом або іншим соусом. Варіації для начинки найрізноманітніші: бекон, гриби, курка. Хоча просте поєднання картоплі і сиру саме по собі дає чудовий смак.
 Смачного!