Мої маленькі дітки не знають смаку магазинних тістечок і цукерок, тому що я їх не їм сама. Цей чудовий рецепт цукерок я знайшла в старій кулінарній книзі, з нетерпінням ділюся ним з вами. Мої дітки і чоловік дуже люблять цей вид солодощів в моєму виконанні.
У рецепті використовується 2 склянки горіхів. Один стакан будемо використовувати з цільними ядрами горішків, другий — в подрібненому вигляді для обвалки наших цукерок.
Цукор можна замінити фруктозою, я беру 2/3 склянки фруктози.
Інгредієнти:
Пластівці вівсяні Геркулес, які не потребують варіння 3 склянки
Масло вершкове 82,5% 200 г
Молоко домашнє 15 ст.л.
Какао-порошок або кероб 7 ст.л.
Горіхи волоські 2 склянки
Цукор 1 склянка
Ванільний цукор 5 г
Рецепт приготування цукерок з вівсяних пластівців з горіхами і какао:
1. Підготуємо всі інгредієнти.
Підсушуємо в духовці пластівці Геркулес до появи горіхового запаху, залишаємо остигати
2. Далі підсмажуємо волоські горішки 2 склянки, один з них подрібнюємо ступкою, в них ми будемо обвалювати наші тістечка.
3. В мисочці на вогні розтоплюємо вершкове масло, не доводячи до кипіння
4. У нього додаємо фруктозу або цукор, ванілін, молоко, вівсяні пластівці, добре перемішуємо, щоб все розчинилося і не було грудок.
5. В кінці вимішування додаємо какао порошок і залишаємо нашу масу на 15-20 хвилин, щоб трохи затягнулас
6. Далі формуємо кульки, всередину ховаємо ціле ядро горіха і обвалюємо у подрібнені волоські горіхи. Ставимо в холодильник на 3-4 години наші цукерки.
Смачного!
Якщо рецепт сподобався — діліться зі своїми друзями за допомогою кнопок соцмереж!
Джерело:papinaeda.com/277