вівторок, 27 червня 2017 р.

Омлети- мінімафіни. Без глютену



Хороша річ ці несолодкі мафіни. Це омлет, який не містить нічого зайвого - лише все корисне. Їх можна приготувати з будь яких доступних інгредієнтів. Щодо їх складників – можливості практично безмежні! Ви можете обирати те чи інше відповідно до ваших вподобань. Можна змінити тип м'яса (або забрати його взагалі), овочі і сир ви можете адаптувати відповідно до смаків вашої родини. Рецепт приготування омлетів-мінімафінів доволі простий і підходить для безглютенової дієти.


Рецепт приготування омлетів- мінімафінів
12 яєць, збитих і приправлений сіллю і перцемНачинка:
шинка
зелена цибуля
червоний перець
гриби
тертий твердий сирРозігріти духовку до 180 градусів. Якщо будете використовувати паперові заготовки для мафінів – збризніть їх олією. А якщо використовуєте силіконові формочки – для підтримання форми все одно ставте їх у бритванки відповідної форми для мафінів.

Збийте яйця з сіллю і перцем в мисці блендером або міксером. І поки відкладіть.

Заповніть підготовані формочки з різними міксами начинок за вашим вподобанням, починаючи з м'яса і закінчуючи сиром. Після того залийте решта простору збитими яйцями. Омлети трохи надуються під час випікання, так що не забудьте залишити трохи місця у верхній частині кожної форми.

Випікати необхідно протягом 18-20 хвилин. Готовність можна спробувати ножем. Якщо ви запхали його в центр мафіна, виймаєте, а він чистий – значить омлет готовий. Можна вживати.
Можна зберігати мафіни на потім. Для цього спершу повністю охолодіть їх, а тоді зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері. Можна їх вживати протягом декількох днів, попередньо розігрівши на сковорідці, духовці або у мікрохвильовій печі.
Питання сніданку вирішено! Смачно, швидко і зручно!