Час приготування:
більше 3-х годин
Калорійність:
310 ккал на 100 г
Складові:
1 л кефіру
3 ст.л. сухих дріжджів
200 г вершкового маргарину
200 г вершкового масла
200 г сметани
4 склянки цукру
1 ч.л. солі
2 ст.л. рослинної олії
2-2,5 кг борошна
Ванільний цукор або ванільний екстракт
6-8 яєць
Ізюм – за смаком
Спосіб приготування:
Зробити опару. Підігріти кефір до температури 37-38 ºС. Додати 1/2 склянки цукру, 2 склянки просіяного борошна і дріжджі. Добре перемішати, накрити рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Опара повинна піднятися і вкритися бульбашками.
Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром, а білки збити з сіллю в пишну піну.
В опару додати сметану, м'які масло і маргарин, перемішуючи все рукою.
Додати жовтки з цукром, потім білки з сіллю і ванільний екстракт.
Поступово додати просіяне борошно і місити тісто до тих пір, поки воно не буде прилипати до рук. Руки змастити олією.
Додати родзинки. Їх необхідно попередньо промити, обсушити і обваляти в борошні.
Накрити тісто рушником і поставити підходити, поки воно не збільшиться в два рази. Після цього обережно обім'яти. Тісто опуститься для нового підйому.
Після другого підйому тісто ще раз обім'яти і розкласти по підготовлених формочках, заповнюючи їх на третину. Зверху змастити паски холодною водою за допомогою пензлика і накрити плівкою або рушником.
Після того, як тісто в формочках підніметься на три чверті, поставити паски в духовку, розігріту до 180 ° С. Випікати паску до золотистого кольору: невеликі паски – близько 30 хвилин, великі – близько 45-50.
Покрити паски улюбленою глазур'ю.
Як зробити білкову глазур для паски
Один білок збити зі склянкою цукру або цукрової пудри до щільної білої піни. Нанести на теплу паску і посипати прикрасами. Залишити до застигання глазурі.