вівторок, 28 квітня 2020 р.

Рецепт багатошарового пирога з картоплі



Рецепт багатошарового пирога з картоплі


«Буланжер» - це ніжна картопляна запіканка, яка тане в роті. З красивою подачею «Буланжер» виглядає як квітка.



Як приготувати запіканку з КАРТОПЛІ СКЛАДОВІ
1 кг картоплі 
2 цибулини 
60 г вершкового масла 
400 мл молока
сіль перець

 Приготування 

Очисти картопля і наріж його тоненькими кружальцями. Слайсами на тертці буде ідеально. Змасти форму для запікання вершковим маслом. Виклади на неї шар картоплі. Поріж цибулю кільцями. Виклади його тонким шаром поверх картоплі.
© DepositPhotos


Перекладай шарами картоплю і цибулю, не забуваючи солити і перчити кожен. Самий верхній шар виклади акуратно і красиво.

© DepositPhotos
.
Підігрій молоко, залий їм запіканку так, щоб воно дійшло до верхнього шару картоплі, але не покривало його

© DepositPhotos

Самий верхній шар полів розтопленим вершковим маслом. Тоді картопля не згорить, а красиво підзолотившись.

© DepositPhotos

Форму накрий кришкою або сформуй її з фольги. Поклади в розігріту до 200 ° C духовку і випікати протягом 30 хвилин. Потім зніми фольгу, зменш температуру до 180 ° C і потримай «Буланжер» в духовці ще 15 хвилин. Смачна картопляна запіканка готова.

© DepositPhotos

Картопляна запіканка без фаршу, якщо не брати до уваги цибулю, виглядає як повноцінне блюдо. Її смак виходить легким, вершковим, ніжним. Якщо тобі захочеться зробити цю запіканку гострішою і насиченою за смаком, разом з цибулею додавай між шарами картоплі подрібнений часник. А готовий «Буланжер» ще гарячим посип тертим твердим сиром і дрібно порізаною зеленню.