CКЛАДОВІ
130 г Борошно
340 мл Молоко
2 шт. Яйце
2 ст.л. Соняшникова олія (та додатково для смаження)
2 ст.л. Цукор
1 дрібка Сіль
ЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ
Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинну олію і перемішайте вінчиком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Тепер додайте молоко невеликими порціями і знову перемішайте.
Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи пательню з боку в бік.
Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще 1 хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте інші млинці, періодично змащуючи сковорідку олією.
Готувати – це просто!
Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинну олію і перемішайте вінчиком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Тепер додайте молоко невеликими порціями і знову перемішайте.
Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи пательню з боку в бік.
Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще 1 хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте інші млинці, періодично змащуючи сковорідку олією.
Готувати – це просто!
ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ
Рецепт приготування тонких млинців дуже простий, але, як і в будь-якій справі, тут потрібна вправність і кілька маленьких секретів, саме про них і піде мова. Отже, перш ніж почати приготування млинців, запам'ятайте кілька простих порад:
обов'язково просійте борошно. Якщо ви готуєте млинці зі звичайного пшеничного борошна, я рекомендую його просіяти, так ви досягнете більш гладкої і рівномірної текстури млинців. Якщо ви використовуєте цільнозернове борошно або борошно грубого помелу, то просіювати його не потрібно;
замішайте рідке тісто. Воно повинно швидко і рівномірно розтікатися по поверхні пательні;
використовуйте мінімум жиру. У складі тіста для млинців теж є рослинна олія, тому при смаженні на пательні використовуйте зовсім небагато олії. Краще за все не лити олію, а змащувати сковорідку кулінарним пензлем, змоченим олією, або невеликою чистою серветкою;
використовуйте пательні з антипригарним покриттям. Досвідчені господині впораються з будь-сковорідкою, але якщо ви робите млинці вперше, то краще не ризикувати;
дайте тісту трохи настоятися. Не поспішайте починати випікати млинці відразу після приготування тіста. Дайте йому трохи відпочити, нехай воно постоїть в мисці 10 хвилин. Після цього ще раз перемішайте і можете випікати;
використовуйте різні види борошна - звичайне пшеничне, цільнозернове, гречане. Так ви отримаєте нові смаки і нові враження від їжі.
Рецепт приготування тонких млинців дуже простий, але, як і в будь-якій справі, тут потрібна вправність і кілька маленьких секретів, саме про них і піде мова. Отже, перш ніж почати приготування млинців, запам'ятайте кілька простих порад:
обов'язково просійте борошно. Якщо ви готуєте млинці зі звичайного пшеничного борошна, я рекомендую його просіяти, так ви досягнете більш гладкої і рівномірної текстури млинців. Якщо ви використовуєте цільнозернове борошно або борошно грубого помелу, то просіювати його не потрібно;
замішайте рідке тісто. Воно повинно швидко і рівномірно розтікатися по поверхні пательні;
використовуйте мінімум жиру. У складі тіста для млинців теж є рослинна олія, тому при смаженні на пательні використовуйте зовсім небагато олії. Краще за все не лити олію, а змащувати сковорідку кулінарним пензлем, змоченим олією, або невеликою чистою серветкою;
використовуйте пательні з антипригарним покриттям. Досвідчені господині впораються з будь-сковорідкою, але якщо ви робите млинці вперше, то краще не ризикувати;
дайте тісту трохи настоятися. Не поспішайте починати випікати млинці відразу після приготування тіста. Дайте йому трохи відпочити, нехай воно постоїть в мисці 10 хвилин. Після цього ще раз перемішайте і можете випікати;
використовуйте різні види борошна - звичайне пшеничне, цільнозернове, гречане. Так ви отримаєте нові смаки і нові враження від їжі.